SuomiAreena onsdagen den 12 juli: Finland är redan helt digi-digi – Borde man vara orolig?  (11.7.2017)

Vad händer om allt fler tjänster blir elektroniska? Tänk om det surrar en drönare utanför min balkong? Borde jag vara orolig om mitt barns första ord är digi-digi?

SuomiAreena

SuomiAreena i Björneborg funderar man i juli på elektroniska tjänsters och den moderna teknologins inverkan på det mänskliga livet i andan av MTV3:s hitserie Pitääkö olla huolissaan (Borde man vara orolig). På agendan står såväl en elektronisk postlåda och robotar som nya former av informationsarbete som hela tiden blir bara mångsidigare. Paneldiskussionen ordnas av Befolkningsregistercentralen i samarbete med Regionförvaltningsverket, Servicecentret för statens ekonomi- och personalförvaltning Palkeet och Statskontoret.

Vårt samhälles digitala framtid benas upp av en jury med fyra kända medlemmar. I juryn sitter kommun- och reformminister Anu Vehviläinen, som ansvarar för digitaliseringen av statsförvaltningens tjänster, verkställande direktör för teknologiföretaget Wolt Miki Kuusi, skådespelare och programledare Roope Salminen och skådespelare, lärare i framställningskonst och konstnär Tuija Piepponen. Diskussionen leds av nyhetsankaret Kirsi Alm-Siira. Det utlovas underhållande ordväxling om digitala tjänster utan att glömma häftiga framtidsvisioner!

Tillställningen Finland är redan helt digi-digi – Borde man vara orolig? – Suomi on jo ihan digi-digi – Pitääkö olla huolissaan? (diskussion på finska) äger rum onsdagen den 12 juli i Antinkatu 5 kl. 1 3.30–14.45.

Välkommen till SuomiAreena!

#finlandärdigitalt #suomiondigi

Målgrupp: Allt
Kärnprocess: Finansieringsverksamhet
Publicerad 11.7.2017 kl. 13.08 , uppdaterad 11.7.2017 kl. 13.12 Suomeksi   På svenska

Till början av sidan

Ge respons

Respons är riktad till


Kontaktuppgifter