Vi på Statskontoret

Me valtiokonttorilaiset

För tillfället är vi totalt 320 anställda på Statskontoret. Enligt statistiken är en ”typisk” anställd på Statskontoret en cirka 45-årig kvinna, som arbetar med sakkunniguppgifter och som har avlagt en högskoleexamen. Du hittar noggrannare statistiska uppgifter om oss i Statskontorets årsberättelse.

En typisk anställd på Statskontoret arbetar med olika expertuppgifter. Hon arbetar med förvaltning av statens skuld och utlåning. Hon arbetar i en grupp på några personer. Arbetsmetoderna och gruppens uppbyggnad varierar mellan de olika divisionerna.

För tillfället har vi verksamhet på två olika platser, i Helsingfors och i Kouvola. Vår huvudlokal ligger i Helsingfors, på adressen Sörnäs strandväg 13. För tillfället finns divisionerna Digitaliseringens stöd, Medborgastjänster, Finansiering, Ekonomi och personal, Förvaltning och utveckling och Informationsförvaltning samt interna kontrollen och Statskontorets generaldirektör i Sörnäs öppna kontorslandskap.

Under våren 2013 öppnade en filial i Kouvola, på adressen Vuorikatu 1, där den nya Medborgarrådgivning startade sin verksamhet.

Publicerad 7.12.2012 kl. 17.36 , uppdaterad 6.3.2017 kl. 15.22
Suomeksi   På svenska

Till början av sidan

Ge respons

Respons är riktad till


Kontaktuppgifter